Ekseriya yangın merdiveni ile müşterek kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.
Yangın kapısı; kişioğlu esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.
Göksu Kapı olarak uzun yıllardır kompetan ekibimiz eliyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Çıkış Bapsı modellerinin muvaffakiyetsı ile diğer Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından faik kalite, dayanıklılık, %100 projeye harmoni ve tatminkâr hediye politikamız ile ayrışmaktayız.
Dolgular ile kapı tırı vırıluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda emeksiz açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere ehil olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlar.
Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür bapların en majör üstünlükı kötü sızdırmaması ve makul derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.
Yangın Bapsı Nite Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut ivedili bir durumda insanoğluın uçuk bir itmesi ile içeriden dışarıya mevsuk açılmaktadır.
Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan dokumalabilmekle bile henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs nedeni mevki kaybına içyüz vermemesi ve daha az maliyetle işçilikin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklenerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına gereğince yangın kapısı çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.
Fakat, yangın bapsı satıcıları ortada eder değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, elverişli fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri mürtefi fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.
Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.
Kaçış derunin kullanılmasına icazet maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en az basamak enliliği, konutlarda 100 mm’den ve başka yapılarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her dü yanı sıra cidar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.
İnsan yoğunluğu bir küme olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve müstacel boyut önlemi olarak Yangın Kapısı kullanmaı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler ortada;
Uslu Kanatlı Yangın Kapıları; Tenha kanatlı tasar çizimıyla, az mekanlarda da yararlanmaı kolaylaştırırken, yangın takkadak güvenli bir çıkış katkısızlar.
Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Comments on “Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması”